Barion Pixel

A Bontrager története

Posted by mdenes 2020/07/09 0 Comment(s)

 

Az 1980-as években, kaliforniai garázsában dolgozott Keith Bontrager, aki speciális célokra kézzel készített kerékpár vázakat és alkatrészeket. Ismertsége egyre nőtt, mivel jelszava egyszerű volt: első az erő, a tömeg másodlagos.

 

A Bontrager története tele van legendákkal. Keith egy mérnök, formatervező, fizikus, szerelő, bringás, és született csináld magad figura, aki már a ’70-es évek végi mtb láz kezdetén beleásta magát a váztervezés tudományos megközelítésébe, az anyagszerkezetek megértésébe, és a gyártásba. A ’80-as években törött vázakat kukázott, és próbálta megfejteni, mi lett a végük, keresve, hogy mit kellett volna tenni, hogy túléljék a rohamosan fejlődő hegyikerékpározás által megjelenő terhelést. Ekkortájt született meg híres mondása: 

 

„Erős. Könnyű. Olcsó. Ezek közül választhatsz kettőt.”

 

Próbálta a lehető legerősebb és legkönnyebb alkatrészeket megalkotni. Folytonosan kétségbe vonva az „általános bölcsességeket”, mindig a tudomány felől közelítve, az első az erő, második a tömeg elvet hűen követve Keith Bontrager megalkotta elismert alkatrészeit, amelyek általában nem voltak olcsóak. A vásárlókat azonban meggyőzte ez a kompromisszummentes, - az érték többet jelent, mint maga az ár - üzletpolitika.

 

Sok idő eltelt azóta, hogy Bontrager törött vázak felett görnyedt a garázsában. Ma a márkának több alkatrésze van, mint valaha, Keith pedig kukázás helyett a élő teszteléssel tölti az idejét, és 24 órás tartóssági tesztekkel járja a világot. Ami nem változott: a „B” logó még mindig azt képviseli, amit Keith Bontrager a kezdetek kezdetén elképzelt: tömegtől vagy ártól függetlenül, erős és kifinomult, értelmetlen sallangoktól mentes alkatrészeket gyártani. A Trek anyagi és szervezeti háttere kiválóan kiegészíti Keith szakmai maximalizmusát és ennek eredményét te is megtapasztalhatod bármelyik Bontrager termék használatakor. Keith híres mondásához még egy tulajdonság kapcsolódott az idők során a tartósság!

 

A Trek céggel kialakított gyártási minőség lehetővé teszi, hogy jelenleg a Bontrager termékekre 2 év általános garanciát vállalunk, sőt a karbon felnis Bontrager kerekekre az első tulajdonos számára élettartam garanciát biztosít a cég!